Gamen
Hoeveel gamen jongeren?
Gamen
Hoeveel gamen jongeren?
Gamen
Hoeveel gamen jongeren?

Hoeveel gamen jongeren?

Het is zeker en vast ok om je kinderen elke dag een korte tijd televisie te laten kijken of te laten gamen. Wel belangrijk is dat je je kinderen daarbij van kleins af aan grenzen aangeeft: naast gamen moet er ook tijd zijn voor spelen met vrienden (iets anders dan computerspelletjes), sport, andere hobby’s, gezinsactiviteiten, … Als ouders hierin consequent zijn, zullen kinderen accepteren dat er elke dag maar een bepaalde ‘schermtijd’ is.

Met oudere kinderen kan je best onderhandelen over het aantal uur schermtijd/gamen. Bekijk met je kind hoeveel uur ontspanning er maximaal kan zijn op een schooldag, in het weekend of tijdens een vakantie. Een dag heeft 24 uur, waarbij je rekening moet houden met tijd voor slapen, eten, school/werk, real life hobby’s, gezinsactiviteiten, … Help je kinderen om hun tijd in te delen, maak samen een planning.

Zorg daarbij ook voor een uitdagende, stimulerende omgeving die eerder uitnodigt om te spelen en bewegen dan lang stil te zitten en te gamen. Stimuleer je kind om buiten te spelen. Wees zelf voldoende actief en onderneem samen activiteiten. Wil je meer weten over het aanbieden van een stimulerende omgeving

Hoofd categorie: 
info_weight: 
1
Gamen categorieën: