Gamen
Afspraken maken
Gamen
Afspraken maken
Gamen
Afspraken maken

Afspraken maken

 • Maak van kleins af aan afspraken met je kind. Zo worden grenzen geïnstalleerd en gaat je kind het als normaal ervaren dat hij/zij bijvoorbeeld maar een uur per dag mag gamen.
   
 • Maak afspraken over de tijd die je kind besteedt aan gamen, wanneer en waar je kind mag spelen en welke games hij/zij mag spelen.
   
 • Een goede planning kan hierbij helpen. Neem in de planning de tijd op die je kind aan gamen spendeert, maar ook de tijd die hij/zij spendeert of wil spenderen aan bewegen, sporten en spelen. Gamen gaat gepaard met lang en onderbroken stilzitten wat negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid van je kind. Zorg daarom voor een gezonde afwisseling met bewegen, sporten en spelen. Leg aan je kind uit wat je precies van hem/haar verwacht en waarom dat zo belangrijk voor je is.
   
 • Hou er rekening mee dat je kind niet abrupt kan stoppen met zijn/haar spel. Niet alleen omdat hij dan misschien de etappe verliest waarin hij zit, maar ook omdat aan veel games een online community verbonden is. Er wordt op je kind gerekend door zijn medespelers. Misschien zijn ze net strategieën aan het afspreken, of zitten ze middenin een gezamenlijke aanval. De aanwezigheid van je kind is belangrijk en hij wordt in de game verwacht.
   
 • Spreek eens met ouders van leeftijdsgenoten. Hoe pakken zij het aan? Welke afspraken werken bij hen?

Probeer computer en spelconsole in de huiskamer te houden. En maak afspraken over het gebruik van tablet en smartphones. Spreek bijvoorbeeld met je kind af dat smartphones beneden aan de trap blijven liggen eens het slaaptijd is. Doe dat dan zelf natuurlijk ook: geef het goede voorbeeld

Hoofd categorie: 
info_weight: 
1
Gamen categorieën: