Cannabis
Tips voor een goed gesprek
Cannabis
Tips voor een goed gesprek
Cannabis
Tips voor een goed gesprek
Cannabis
Tips voor een goed gesprek

Tips voor een goed gesprek

Tips:

  • Illustreer de impact die drugs kunnen hebben op het leven van je kind. Doe dit door zaken te betrekken die je kind graag of veel doet, bijvoorbeeld sporten (bij jongeren is ‘omdat ik sportief ben’ een erg belangrijke reden om niet te blowen: 30,7% van de 12-18-jarige jongeren geeft dit aan als reden). Of vertel dat cannabis niet samengaat met studeren. Op die manier voelt de jongere zich sneller aangesproken.
  • Niet meer kunnen stoppen is één van de gevaren van drugs. Om dit aan te tonen, kan je linken leggen met zaken die je kind moeilijk kan missen, zoals tv kijken, snoepen. Zo zal je kind het sneller begrijpen.
  • Je vormt je best een duidelijke mening over drugs alvorens in gesprek te gaan met je kind. Om je mening te vormen, kan je er met je partner en mensen uit je omgeving over spreken.
  • Je kan informatie opzoeken over wat drugs zijn en wat ze eigenlijk met je doen.
  • Ouders kunnen helpen om het zelfvertrouwen van hun kind te stimuleren en hen een eigen mening te leren ontwikkelen. Doe dit door je kind regelmatig welgemeende complimentjes te geven en zijn kwaliteiten te benoemen. Geef je kinderen - naarmate ze ouder worden - steeds meer verantwoordelijkheden zodat ze zelf gezonde keuzes leren maken en een gevoel van eigenwaarde kunnen ontwikkelen.
  • Nog meer tips voor een gesprek met je kind?
Hoofd categorie: 
Cannabis categorieën: 
info_weight: 
3