Cannabis
Grenzen stellen
Cannabis
Grenzen stellen
Cannabis
Grenzen stellen
Cannabis
Grenzen stellen
Cannabis
Grenzen stellen
Cannabis
Grenzen stellen
Op welk moment zou jij een grens stellen over cannabis?
Ik begin zelf niet over drugs, want wil geen slapende honden wakker maken.

Je hoeft zeker niet bang te zijn slapende honden wakker te maken door zelf over cannabis te praten. Het is belangrijk om tijdig grenzen te stellen. Denk niet dat iemand anders in de omgeving dat wel in jouw plaats zal doen. Stel zeker een grens wanneer je denkt dat je kind in aanraking kan komen met cannabis. Wacht op zo’n moment niet tot je kind zelf naar jou toe komt.  

Ik maak bij de overgang naar het secundair onderwijs aan mijn kind duidelijk wat wel en niet kan, want in die periode verandert er veel.

Voor alcohol is dit zeker een goed moment. Gemiddeld gezien komen jongeren echter iets later met cannabis in aanraking dan met alcohol. Als cannabis nog niet in de leefwereld van je kind voorkomt, heeft het niet veel zin al grenzen te stellen. 

Ik stel een grens wanneer ik hoor dat er cannabis wordt gebruikt in de jeugdbeweging van mijn kind.

Dit is inderdaad een goed moment. Het is belangrijk om tijdig grenzen te stellen. Een goed moment is wanneer je voelt dat cannabis in de leefwereld van je kind komt of je denkt dat je kind met cannabis in aanraking kan komen. 

Ik stel een grens wanneer mijn kind mij zelf komt vragen wat cannabis is.

Als je kind met vragen komt over cannabis is het natuurlijk belangrijk een passend antwoord te geven. Maak ook van dit moment gebruik om grenzen te stellen door aan te geven dat je niet wilt dat je kind cannabis gaat gebruiken. Dat je kind met vragen komt betekent waarschijnlijk dat hij/zij er ergens al iets over heeft gehoord. Sommige kinderen komen echter nooit met vragen. Je hoeft dus niet te wachten tot je kind naar jou komt om er over te beginnen.

Ik stel een grens wanneer ik merk dat mijn kind experimenteert met cannabis.

Het is belangrijk om tijdig het gesprek aan te gaan en grenzen te stellen. Doe dit voordat je kind begint met experimenteren. Maar ook als dat moment is gepasseerd en je kind al experimenteert, is het belangrijk grenzen te stellen om te voorkomen dat je kind regelmatig cannabis gaat gebruiken. 

Uw score is
100/100
Volgende »
« Terug