Cannabis
Grenzen stellen
Cannabis
Grenzen stellen
Cannabis
Grenzen stellen
Cannabis
Grenzen stellen
Cannabis
Grenzen stellen
Cannabis
Grenzen stellen

Grenzen stellen

Duidelijke grenzen stellen 

Stel steeds een heel duidelijke grens. De gezondste grens is degene die de wet volgt: geen cannabis of andere illegale drugs gebruiken, ongeacht de leeftijd.

Een grens stellen garandeert natuurlijk niet dat je kind zich eraan houdt. Als je een duidelijke grens stelt en ze consequent nastreeft, vergroot je wel de kans dat je kind ze naleeft. Een overtreding zal minder snel gebeuren. Gebeurt het toch? Dan zal het minder snel uit de hand lopen dan wanneer je geen grenzen stelt of je grenzen niet duidelijk zijn.

Waarom grenzen over druggebruik stellen?

Leg een grens over drugs vast wanneer je kind er vragen over stelt, wanneer het thema ter sprake komt of wanneer je denkt dat je kind ermee in aanraking kan komen.

Leg uit waarom je deze grenzen stelt. Je kind moet ze immers begrijpen. Om je grens toe te lichten, vertel je best waarom illegale drugs niet goed zijn voor je kind: de hersenen van jongeren zijn nog niet volgroeid en hebben nog een aantal belangrijke taken te ontwikkelen. Drugs hebben effect op de hersenen en kunnen het één en ander verstoren onder de schedelpan. Jonge hersenen kunnen blijvend beschadigd worden door druggebruik.

Hoofd categorie: 
Cannabis categorieën: 
info_weight: 
0